Spring naar inhoud

Toegankelijkheidsverklaring

Iedereen moet de informatie op deze website gemakkelijk kunnen gebruiken en bekijken. Dus ook bezoekers met een beperking of specifieke voorkeuren voor het gebruik van websites. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid op deze website.

OpenStad en toegankelijkheid

De site idee voor mijn buurt is ontwikkeld met het platform OpenStad. Met OpenStad kunnen gemeenten en andere overheden zorgen voor digitale participatieprojecten. Binnen OpenStad is er veel aandacht voor toegankelijkheid. De techniek voldoet aan de richtlijnen van de WCAG 2.1 wordt regelmatig onderzocht door onafhankelijke organisaties.

Aanpak om OpenStad toegankelijk te houden

Natuurlijk wordt bij de ontwikkeling van (nieuwe onderdelen in) een site rekening gehouden met digitale toegankelijkheid. Ontwikkelaars en redacteuren krijgen regelmatig bijscholing en trainingen zodat iedereen kennis heeft over de toegankelijkheid van OpenStad.

Onderzoeken naar de toegankelijkheid van OpenStad

Door de toegankelijkheidsexperts van Nomense zijn in 2021 onderzoeken uitgevoerd naar de toegankelijkheid van het OpenStad platform. De resultaten van deze onderzoeken zijn op verzoek beschikbaar.

Login om verder te gaan

Blijf op de hoogte
Verversen

Annuleren