Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Eenrichtingsverkeer en ruimte gebruiken voor groen

Door: Merlijn de Jonghe
17 december 2023
Gemeente Duiven | 29 feb. 2024, 16:43

Het instellen van eenrichtingsverkeer betekent het opnieuw inrichten van het hele wegprofiel. Dit past niet binnen de spelregels van dit project. Waar mogelijk gaan we wel groen toe voegen

Versmal de weg zodanig dat het eenrichtingsverkeer wordt. Plant daar groen, zodat het mensen uitnodigt om te spelen en elkaar te ontmoeten.

De Klarinetstraat kan ingereden worden vanuit de Eltensestraat of de Klavierstraat. Vervolgens rijdt je naar je bestemming toe naar één van de huizen of zijstraten van de Klarinetstraat. Wil je de Klarinetstraat / Opaal weer uit? Dan kan dat via de rotonde bij het Candea College.

Op deze manier maken we de Klarinetstraat een echt autoluwe straat. Voor het eenrichtingsverkeer moet de weg natuurlijk flink versmallen. De ruimte die daarvoor vrijkomt, kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld groenstroken en de aanplant van mooie bomen.

De auto minder dominant maken in het straatbeeld zorgt voor toegankelijkheid, veiligheid, beleving, gezondheid, sociale interactie, ecologie, klimaatadaptatie, economie en cultuurhistorie.

Login om verder te gaan

Blijf op de hoogte
Verversen

Annuleren